NY TERMIN!
På vilka sätt är spel politiska? Kan politik spelas?
Kan tärningskast hjälpa oss att utveckla visioner och scenarier bortom kapitalismen?
Kan rollspel bidra till att förbättra våra politiska strukturer eller göra oss till bättre kamrater?
Kan spel vara en del av politisk bildning eller är det bara tramsig underhållning?
I denna studiecirkel kommer vi att titta på dessa frågor - och utforska några sätt på vilka spel närmar sig politik. Vi kommer att fokusera på rollspel för att förstå deras potential för politisk utbildning.
Blandat med de praktiska aspekterna kommer vi att reflektera kring och analysera det vi spelar för att fördjupa vår förståelse av spelens effekter på individer, grupper och samhällen. Eftersom många av spelen tar tid att spela kommer vi tillsammans att besluta om detaljerna i studiecirkeln.
Uppstartsmöte hålls i Krakels lokaler 5 februari, 14.00. Då spelar vi årets första spel, Winterhorn, som handlar om hur staten saboterar aktivistgrupper. Vi spelar som säkerhets- och underrättelseagenter.
Du behöver inte ha varit med under höstens studiecirkel utan är välkommen även som helt ny deltagare.
Anmälan
För att vara med i cirkeln behöver du vara medlem i Krakel, vilket kostar 150 kr per år. Som medlem får du delta i allt som händer i Krakel och organisera saker själv i föreningen. Är du ännu inte medlem kan du också bli det via anmälningsformulär!
Vad är en studiecirkel?
En studiecirkel är ett sätt att lära sig någonting tillsammans i grupp. Det kan vara att vi läser en bok (kallas ibland för bokcirkel) eller utforskar ett specifikt ämne. En studiecirkel bygger på allas erfarenheter och kunskaper, det kallas folkbildning. Vi lär tillsammans och av varandra! Studiecirkeln leds av en cirkelledare som håller ihop gruppen, öppnar/stänger lokalen och rapporterar studiecirkeln till ABF (det studieförbund som Krakel samarbetar med).
Krakels aktiviteter görs i samarbete med ABF Malmö.