Vad är Krakel?
Krakel är en kulturförening och en plattform där medlemmarna får göra vad de känner lust inför. Vi leds av några principer: vi är nyfikna och utforskande, vi har högt i tak och låga trösklar, vi drivs av lust och vilja!
När har ni öppet?
Krakel har öppet när vi har arrangemang i lokalen! Det hittar du i vår kalender. Trilsk, det antikvariat som Krakel delar lokal med, har generellt öppet lördagar kl. 13-16.
Hur kan jag engagera mig i Krakel?
Vi vill ha en en öppen struktur där många av medlemmarna kan vara med och arrangera, organisera, besluta och driva arbetet framåt.
Kom på nästa medlemsmöte eller Krakelmåndag! Då kan vi prata mer om vad du vill göra tillsammans med andra. Du hittar nästa träff i vår kalender.
Kan vi hyra er lokal?
Krakel hyr inte ut lokalen. Däremot kan vi arrangera något tillsammans. Då kan vi självklart vara i vår lokal.
Kan jag arrangera något hos er?
Ja! Kom på en Krakelmåndag eller ett medlemsmöte, då diskuterar vi idéer som vi vill genomföra i Krakel. För att arrangera folkbildande aktiviteter kommer du först att gå Krakels och ABFs introduktioner för cirkelledare.
Kan jag ha en studiecirkel hos er?
Ja! Kom på en Krakelmåndag eller ett medlemsmöte, då diskuterar vi idéer som vi vill genomföra i Krakel. För att ha en studiecirkel kommer du först att gå Krakels och ABFs introduktioner för cirkelledare.
Hur blir jag medlem i Krakel?
Medlem blir du här. Det kostar 150 kr per år. Då får du delta i allt som Krakel arrangerar.
Vad kan jag göra som medlem i Krakel?
Krakel är en plattform för medlemmarnas engagemang. Det vi tillsammans vill göra, det är det som är Krakel!
Som medlem kan du delta i studiecirklar/arrangemang, hålla i studiecirklar, planera och producera arrangemang, vara med i Krakelpodden, hjälpa till praktiskt på t.ex. arrangemang, vara med på medlemsträffar och påverka, skriva och publicera texter på hemsidan, samarbeta med andra föreningar, skapa propaganda, göra innehåll för våra sociala medier, aktivism (affischering, demonstrationer m.m.), dina egna idéer!
Varför behöver ni mitt personnummer?
Uppgifterna behöver vi därför att vi samarbetar med studieförbundet ABF Malmö. Studieförbunden behöver uppgifter från ledare och deltagare, för att de ska få statliga medel att genomföra folkbildande aktiviteter. Personnumret är avkodat när studieförbunden rapporterar sin verksamhet vidare, och kopplas ej till dig som person.
Vad är en studiecirkel?
En studiecirkel är ett sätt att lära sig någonting tillsammans i grupp. Det kan vara att vi läser en bok (kallas ibland för bokcirkel) eller utforskar ett specifikt ämne. En studiecirkel bygger på allas erfarenheter och kunskaper, det kallas folkbildning. Vi lär tillsammans och av varandra! Studiecirkeln leds av en cirkelledare som håller ihop gruppen, öppnar/stänger lokalen och rapporterar studiecirkeln till ABF (det studieförbund som Krakel samarbetar med).
Vad är en workshop?
En workshop hålls vid ett tillfälle. Det är ett sätt att lära sig någonting tillsammans i grupp, ofta genom diskussioner, samtal och övningar. En workshop bygger på allas erfarenheter och kunskaper, det kallas folkbildning. Vi lär tillsammans och av varandra! Workshopen leds av en cirkelledare som håller ihop träffen, öppnar/stänger lokalen och rapporterar workshopen till ABF (det studieförbund som Krakel samarbetar med).
Vad är Krakelmåndag?
Krakelmåndagar har vi (nästan) varje måndag. Det är en informell träff där vi pratar om ett aktuellt tema, planerar verksamhet eller bara hänger. Vi bjuder på vegetarisk/vegansk soppa!
Vad är Krakelkväll?
Det är en kväll med kultur, häng, musik, bar och kamrater! Krakelkvällen hålls till exempel en fredagskväll och är öppen för medlemmar. Under kvällen kan vi till exempel visa en film, ha ett boksamtal eller ett musikinslag. Baren är öppen.
Vad är ett medlemsmöte?
På ett medlemsmöte samtalar vi kring Krakels värdegrund. Vi går igenom arrangemang och studiecirklar framöver. Vi ser över de förfrågningar vi fått. Vi diskuterar och spikar olika principbeslut. Vi pratar om hur lokalen fungerar och dagsläget för ekonomin. Medlemmarna på plats bestämmer föreningens väg framåt. Vi har en fast dagordning. Medlemsmötena hålls måndagar var 6:e vecka.
Vad är ett årsmöte?
Varje år hålls ett årsmöte. Här väljs en styrelse och valberedning. Styrelsens uppgift är att se till att föreningen sköts korrekt, men beslut om hur föreningen drivs framåt tas gemensamt av medlemmarna på medlemsmöten. Hur årsmötet utformas bestäms av föreningens stadgar. Till årsmötet kan medlemmar skicka in motioner (förslag). Årsmötet hålls en gång per år i maj månad.